JANGAN BACA!! KALAU MMG DAH LAMA EXPERT BUAT POSTER GUNA PHOTOSHOP & AI

JANGAN BACA!! KALAU MMG DAH LAMA EXPERT BUAT POSTER GUNA PHOTOSHOP & AI

.

Saya nak share 7 Teknik, design poster 'professional' untuk yang newbie photoshop.. 


Ni kawan praktikal saya yang design.. Dia zero photoshop.. Baru first time guna.. Tapi setelah di ajar kaw kaw dari saya, akhirnya, manager kat tempat saya praktikal tu puji.. Design ni mmg cantik..


Padahal, contentnya hanya drag n drop jerr.. Pakai photoshop dan Ai.. Sangat senang tau..


Okay.. tak nak bebel lama lama.. saya nak share terus..

.

Nak tahu tips?


1. Text guna efek stroke putih n kelabu.. Text yang tulis "eBSAFE"..

2. Corak polygonal tu donlod jerr kat freepik.com

3. Background pakai gradient white. Cuba search kat google.. Gradient white background..

4. Light efek kat tulisan How to yang acah nampak silau.. padahal edit jerr tu.. tapi cantik kan?  tu pakai brush jerr kat photoshop.. Set Brush hardness 0. Set radius besar utk warna yg tak bape cerah dan set radius sederhana utk warna lebih cerah.. dan radius paling kecil utk radius putih.. letak hardness 80%.. ia nampak cam cahaya silau..

5. Corak bawah sekali tu, outline bangunan malaysia.. trace balik guna Adobe AI.. Set warna hijau.. Cari kat google, outline Malaysia Building vector.. Atau donlod jer gambar tu.. Trace guna teknik 'image tracing' guna Adobe AI.

6. Gambar background petronas plant tu dikurangkan kurangkan opacity. Agar poster kita ada tema.. nak story pasal apa.. Yang ni poster yang bawah ni..

7. Konsep infografik iaitu, info bersimbol.. guna icon yg berkaitan.. search kat google.. seminar icon, booth icon, lucky draw icon.. boleh donload image.. dan set multiply utk remove background putih.


Pertandingan hasil diteruskan lagi tau.. dan next sy bg link premium 'photo manipulation' seperti yang dijanjikan..


Anda nak tips lagi? Like page Ubaidullah Jaafar dulu..





Amacam poster ni tersangat simple.. tapi cantik kan?


Boleh teruskan baca sampai bawah..


JANGAN BACA!! 

HANYA UTK YG BETUL SERIUS NK BELAJAR EDIT, DESIGN SENDIRI GUNA PHOTOSHOP & ILLUSTRATOR!

.

.

.


.

.

Mesti korang nak tahu sesangat cam ner DVD MASTER COLLECTION ni boleh bantu ramai yang masih baru dlm photoshop, skill buat poster, resume gempak, atau banner program kan?

.

.



Ada kawan nubis kubis kate..

.

.

.

"..Eleh, gempak bebeno ke DVD MASTER COLLECTION NI?.."

"..Entah-entah sama jerr cam tutorial lain, yg hanya ada video jerr sampai ber jam jam lepastu bahan kena cari bahan sendiri.."

.

.

Nak tahu tak? Lepas beberapa hari orang yang cakap tu ternampak newsfeed kat FB pasal UTHM Mall..

(Dok heboh orang review pasal Master Collection)

.




.


Woowww!! Terkesima sekejap..!!







JGN TERUSKAN BACA.. SELAGI TAK BACA TESTIMONI DIBAWAH...


..

,,

,,









.

Nak tahu tak yang kutuk saya tu buat ape?

Dtg merayu nak dapatkankan offer lg yang dah tutup.. sebab apa yang dia expect sebenarnya tak sama!!

.

.

Kami provide lebih dalam DVD ni..

.

.

Dalam ni bukan setakat video jerr.. ada 120 page ebook + ada berpuluh koleksi design yang bantu korang untuk edit poster balik dgn mudah.. Lengkap design pakej premium lagi.. Termasuk bahan, bahan editing tau..

.

.

"Haa.. tu lerr.. sombong lagi.. lain kali tanya dulu.. baru lah aku leh terangkan.."

.

JANGAN JANGAN JANGAN...

.

Kalau jumpa DVD macam ni terus nak beli.. 

.

.

Cuba la fahamkan ape ada kandungan dalam DVD ni yang tersangat bantu mahasiswa.. malah usahawan nak tingkatkan sales dia kena tahu edit gambar memukau tau..!!

.



.

NANTI DULU!! KENAL DULU SAPE SIAPA FOUNDER MASTER COLLECTION NI..

.

Okay japp... Saya kenalkan nama dulu ya.. Nama saya Ubaidullah Jaafar.. Ex-Pelajar UTHM.. Masters student to be InshaAllah..

.

Pernah, 5 kali Dean list kat universiti.. 2 semester terakhir kantoi.. tak dean list.. (Aku cerita ni nak pasti, biar kau percaya, keperitan, nak hasilkan Master Collection ni)



Aku terlibat jugak dalam buat training.. Masa ni buat kelas Editing Video

(Master Collection Video belum ada lagi yeee.. hehehe)


Tak lama tu, aku cadang nak Buat Kelas Mastering Your Editing kat UTHM.. tahun 2014..

Tapi Tak jadi.. Sebab dah sibuk Final Year kat UTHM..

 


2015, Jadi Founder Produk Wanita.. (Masih berjalan sampai sekarang)

Nak tahu, produk tu, Logo, Tulisan Nama Produk, aku design sendiri..

Guna Ilmu Master Collection ni tau..

Seorang Awek Cun paling Hot di UTHM review produk ni..

(Aku nak tunjuk produk yerr.. Tengok tu cara design tu.. Simple but nice tau..)


Dan sekarang...

.

.

Saya banyak menulis buku, hasilkan tutorial, buat tutorial video, dan buat Master Collection..


Dan aktif menjelajah IPT satu Malaysia, bagi Training, dan Talk pasal Bisnes Online..

"..My passion is to give inspiration.."


Bawah ni bagi Motivation kat anak-anak yatim agar berjaya dalam pelajaran..Bagi semangat kat mereka..



Buat lagi kelas Editing Video kreatif untuk sahabat YADIM..


Selepas Setahun, Kelas Mastering tu akhirnya berjaya di jalankan di UTHM..

Ni kelas Master Editing Your Poster.. Di buat di UTHM..



Dan sekarang, aktif bagi talk & training untuk pelajar IPT yang nak belajar tentang Online Business..


Semoga anda terinspirasi... Ini bukan nak menunjuk okay..

Cuma nak bagitahu, DULU DULU DULU..



.

.

Saya pun zero dulu dalam editing.. Latar belakang saya bukanlah budak kreatif..

Tapi saya, minat.. Dan saya usaha nak dapatkannya..


Poster dibawah untuk program terdekat...di UTHM..

.


"..Baiklah, aku tak nak buang masa korang baca pasal diri aku lama-lama.. Aku nak terangkan ni.."





Kepakaran saya adalah membantu menyelesaikan masalah dalam kalangan mahasiswa, staf, dan usahawan yang tidak/kurang mahir untuk mereka senigrafik 'banner' dan 'editting' video bagi tujuan promosi program universiti, pengiklanan syarikat, serta poster FYP (final year project).


Pada mulanya, saya tidak mahir untuk mereka bentuk apa pun. Tak tahu langsung cara hasilkan video & rekaan poster yang 'simple' dan cantik. Penat bertanya rakan senior cara guna basic Adobe Photoshop & Illustrator & After Effect, namun, ada yang simpan 'ilmu'nya hanya untuk kegunaan diri sendiri.


".. Sebab tu lah, ilmu yang ada ni nak kasi lepas habis-habis.."


Tidaklah, saya berkongsi kepakaran diatas, bukan untuk saya dikira tahap professional. Sama sekali tidak! Cuma atas pengalaman & ilmu yang sedikit ini semoga memberi manfaat kepada orang lain sebelum saya melangkah meninggalkan UTHM nanti.





Selepas pengajian di UTHM. Saya berusaha untuk membantu anda dari Zero kepada Hero dalam:


1) Rekaan Poster;

2) Rekaan Backdrop, banner, bunting;

3) Rekaan Name Tag;

4) Creative Slide Presentation; dan

5) After Effect Template (akan datang); dan

6) Sony Vegas Software (Tutorial akan datang).


Anda tidak perlu risau tentang:

1) Tak tahu langsung;

2) Tak kreatif; dan

3) Tak ada pengalaman..


.

.



SEBAB DALAM MASTER COLLECTION NI LENGKAP!!


Kali ni yang saya provide amatlah membantu.. siap ada group support!!

.

.

Akan ada Video tutorial lagi akan diupload dalam group support..

Apa yang korang leh belajar dari DVD tu..

.

Sebenarnya amat berguna dngan bahan & koleksi editing yg saya buat sendiri untuk BIG EVENT sepanjang 4 tahun di UTHM!!

.

Sayang sebenarnya nak lepaskan..hihi

.

Oleh kerana ramai sangat mintak ajar..

Saya pulak dah nak grad..

.

Saya lepaskan jugak..

.

Belajar dengan saya dalam video lagi best.. seolah belajar berdua jerr dalam video tu.. hihi

.

.

Lengkap dan padat untuk yang ambil pakej GENERAL:


1) Bahan MasterClass PSD

2) Bahan Masterclass AI

3) 120 page workbook tutorial lengkap

4) Freegift - Font & Template design.

5) 2 video tutorial.. Memang best.

6) Group support untuk tambahan Video tutorial akan datang yang sangat power!!





Tapi ada tambahan... kalau yang berminat nak dapatkan pakej advance..


1) 6 set pakej general diatas 

2) Tambahan 30 folder yang ada berpuluh koleksi yang korang boleh edit balik, boleh ubah balik, pakai semula (Banner, Bunting, Backdrobe, Name tag, Button badge, poster teknikal, poster raya, poster program, dan banyak lagi)

3) Tambahan Bonus



Maknanya ada 9 set untuk yang advance.. Saiz pon nak rabak dah ada yang nak dekat 3.7GB.

Sekarang dah ada org order 65 orang nak beli..





Mesti mahal kan?

.

Yaa.. Kalau upah designer luar mahal..

.

Tapi dalam DVD ni..


Serius tak.. Value nye jerr mahal.. tapi sy jual tak mahal pun.. semua ikut kemampuan..

Agak agak produk macam ni yang lengkap fullset berapa ya harga?

Mungkin beratus, atau beribu ribu kat luar sana.. Itupun tiada di Malaysia.. Semua luar negara..



TAHNIAH, SBB BACA SAMPAI HABIS!!






MEMPERKENALKAN...





"A Secret Design" Yang Telah Membantu Ramai Mahasiswa, usahawan, rakyat Malaysia dalam mengedit poster guna Photoshop, sampai Ke Tahap HERO! Ia Dihimpun Khas Untuk Anda Yang Ingin menguasai Editing Poster, disamping Meledakkan kepakaran 'softskill' yang dapat permintaan Industri. Proven, Mudah, dan Terkini..

.

.



.

Pakej MASTER COLLECTION kalau beli satu satu.. (ala carte)


(+)  EBOOK 120 pages (RM50)


Sebenarnya, harga ebook ini berharga RM150 tau..





(+)  BAHAN MASTERCLASS PSD & AI (RM45)


Sebenarnya, tak pernah ada di luar, set lengkap tutorial siap dengan bahan pelajaran.. selalunya, mmg pandai pandai anda cari bahan sendiri, tapi di sini tidak, saya berikan semua untuk anda..




(+)  2 VIDEO TEKNIK EDITING (RM60)


Sebenarnya, kat luar, video mereka berjam-jam nak menghadap. Susah laa, nak kena hadap 1 video berejam. Tak ada ke video tutorial paling pantas? Ya, saya siapkan dua video ni, anda boleh faham Adobe Photoshop & Illustrator dalam 10 minit jerr tau..




(+)  EBOOK PREMIUM (RM35)


Ebook premium ni, kalau anda tak ada ebook ni anda tak boleh download gambar premium kat luar sana secara percuma. Anda boleh dapatkan gambar model, background gempak, khas untuk buat poster produk anda. Anda boleh dapatkan secara percuma!!




(+)  40 FOLDER MASTERCOLLECTION (RM700)


Sepatutnya, koleksi design sebegini, di luar memang berharga RM50 setiap design. Bayangkan saya beri keseluruhan design sepanjang penglibatan big event di UTHM. Ada hampir 50 design saya siapkan.. Tak sampai pun RM50 setiap design! Semua untuk anda.. Boleh edit balik, drag n drop, copy dan paste tau!! Sesuai, untuk yang rushing nak buat banner, bunting, backdrobe, poster dan lain lain..



.

.



.

Tapi.. kalau beli secara PAKEJ blh dapat murah..



***************************

 MASTER COLLECTION GENERAL

***************************


Apa yang anda bakal dapat dalam pakej GENERAL ini:

(+) EBOOK 120 pages (RM50) 

(+)  BAHAN MASTERCLASS PSD & AI (RM45) 

(+)  2 VIDEO TEKNIK EDITING (RM60) 

.

>> Harga OFFER PAKEJ GENERAL, RM117 shj..

>> Harga OFFER PAKEJ GENERAL, RM97 shj..




Tapi ada tambahan... kalau yang berminat nak dapatkan koleksi full lengkap..



****************************

MASTER COLLECTION ADVANCE

****************************

>> Dapat FULL PACKAGE ala carte yang berharga RM890 diatas..


(+)  EBOOK 120 pages (RM50) 

(+)  BAHAN MASTERCLASS PSD & AI (RM45) 

(+)  2 VIDEO TEKNIK EDITING (RM60) 

(+)  EBOOK PREMIUM (RM35) 

(+) LEBIH 40 FOLDER MASTERCOLLECTION UPGRADED (RM700!!)


Sebenarnya, ada lagi bahan-bahan lain yang teramat mahal.. tapi tak disebutkan..

Full packages!! Boleh jadi ia lebih eksklusif!!


Harga diatas ini telah mencecah RM890!! 

*Ni harga ala-carte yg saya jual kat luar, pun ramai beli.. tapi..



HANYA RM257..

*Pos Percuma 50 org    (telah ditutup laju)





Jgn risau.. Promosi TERKINI..


Hanya RM157 shj (Jimat RM100)



OFFER INI DITUTUP pada bila bila masa, lepas ditutup, tak dpt dah RM157..


KEMUNGKINAN BESAR!!


Harga akan Kembali asal kepada RM257 secara berperingkat.. Kalau lambat bertindak..

RM157 (200 org keatas)

RM187 (500 org keatas)

RM257 (1000 org keatas)




Nanti dulu.. ada offer lagi tak? Selain RM157 ni?


Ada.. baca dulu sampai bawah.. pasti anda terkejut, rupanya ada lagi offer!!..

.

.

.

Sabar jap.. baca statement dibawah ini..

.

.

Kenapa.. Full packages MASTERCOLLECTION ADVANCE!!


RM157 jerr..


Ada org cakap..


"Pergghh, tak masuk akal.. RM890 drop sampai RM157 jerr.. kenapa tak naikkan lagi.."

.

.

Yaa, RM157 sahaja...

.

.

Dulu saya pernah jual satu satu..


1 design org upah RM50.. Standard price..


Kalau 50 collection bape ye?

Darab jerr laa dgn RM50 tu..


RM2500? Melampau tu..

Tu tak termasuk ebook & video tau.. plus bonus special sy lagi tu..


Tapi tu market price..


Saya jual pakej.. worth it laa dgn RM157.. Xnk jual mahal..


Takperr biar org kate tak masuk akal..


Asalkan kita dapat bantu orang kan...






Camnerr kalau saya nak bagi offer lagi erk??



TAHNIAH!!

..

Yang baca blog HARINI.. dapat offer special..


Saya beri offer hanya  RM127 shj..


Lengkap RM890 tu saya bagi semua full pakej..


Lepas cukup quota utk yg baca blog ni.. tak dpt dah RM127..

.




>> OFFER LIMITED!! RM127 shj!! <<




SAYA NK SKRG JGK!!

SAYA NK SKRG JGK!!

SAYA NK SKRG JGK!!



NANTI DULU... JGN TERUS GRAB...



ADA BERITA BAIK.. TERUSKAN BACA..






**************************************************

BERITA BAIK!! YG GRAB SKRG, DPT FREE BONUS 300USD 

**************************************************




Anda dapat lagi dua tambahan pakej yg sy rasa 'Tak Masuk Akal' yg akan dikongsi dalam group support FB:


(+)  Saya share akaun Video Tutorial Premium untuk editing photo manipulation & retouch berharga lebih 100USD.. Mcm mana nak buat gambar mcm kat bawah ni.. Akses bila bila masa, tutorial boleh download dan simpan dalam laptop anda.. sesuai untuk photographer, dan owner produk tau!!




(+)  BONUS TERBARU!! Saya bagi akaun buat website 'professional' sendiri berharga RM250 secara percuma!! Tak pandai coding pun boleh buat tau.. Edit n Drag jerr...copy n paste.. Trus boleh publish.. website sndiri..


  

  


Dah boleh mulakan karier part-time sbg seorang designer.. Boleh tunjuk portfolio kat website.. Dan orang mudah dan yakin nak beli & servis sebab ada website?




Serius, anda pun tak pernah terfikir blh dpt bonus macam ni..

Kesemua 'Value' diatas + Mastercollection ini mencecah ribuan ringgit

*ramai berebut.. Simpan duit anda, sy nk bg free jerr 2 bonus ini..



Wah, Jadi.. bukan setakat offer hanya RM127 Jer...

Malah..Dpt bonus premium lagitu..

.


Nak sekarang jugak lah...


Full packages MASTERCOLLECTION ADVANCE yg dptkan skrg ni!! Dapat lagi bonus premium 300USD..





>> RM127 jerr + FREE BONUS 300USD!! <<





P/s: Dalam DVD Master Collection kami tiada software.. Untuk memudahkan anda belajar, dapatkan software terkini.. Dapatkan Pendrive 8GB + Software 7.41gb + Handling Cost Hanya RM40 shj! Lagi tak masuk akal! Harga Asal RM60. (Untuk pengguna Windows shj)




Tiada SOFTWARE? Ambil pakej Premier Advance untuk dapat diskaun RM10..

Kami beri software percuma + Pendrive 8gb..




Jika ambil ALL PACKAGE LIMITED, Anda jimat RM47 + RM30 (Kod Offer).. Bakal jimat RM77 total!

(Anda dapat ADVACE RM127 + GENERAL RM97 + PENDRIVE 16GB RM60)


Nak dapatkan kod offer utk ALL PAKEJ LIMITED?

Masukkan kod offer: allpackagelimited


*Kod offer all package terhad 20 orang shj



JANGAN TUNGGU ESOK, SY BAKAL TUTUP DISKAUN TAU!!


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
MASTERCOLLECTION ADVANCED RM127
PREMIER ADVANCE (ADVANCE RM127 + PENDRIVE 4GB RM40) RM157 *Save RM10
ALL PACKAGE LIMITED (ADVANCE RM127 + GENERAL RM97 + PENDRIVE 16GB RM60) RM237 *save RM47
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)